Провеждането на съдебни заседания посредством платформата Zoom –  практически насоки от Върховния съд на Тексас*

Автор на текста е Ева Гузман, съдия във Върховния съд на щата Тексас, където тя работи от 2009 г. насам, наскоро проведе първите си заседания посредством платформата Zoom. Ето какви са нейните практически насоки в тази връзка.

Породената от COVID-19 криза създава безпрецедентни пречки пред нормалния ход на ежедневието ни. Но няма спор, че работата на съдилищата трябва да продължи. Затова съдиите от Тексас са обединени в старанието си да намерят оригинални начини, по които да отговорят на нововъзникналите предизвикателства. Адвокатурата в щата също прави всичко по силите си, за да откликне на нуждите на своите клиенти в тези времена на несигурност и сътресения в обществения живот. Социалните медии играят жизненоважна роля, информирайки своевременно обществото и адвокатурата за непрекъснато изменящата се правна ситуация. Всеки допринася по свой начин, за да се #СправимЗаедно.

Пълният текст е наличен тук

* Статията е публикувана в https://lawprofessors.typepad.com/appellate_advocacy/2020/04/guest-post-zoom-arguments-a-view-from-the-texas-supreme-court.html?fbclid=IwAR0GRSeMw4_s7CrYUT19zUOi39xI8jYxlTPbtQ_P4s4G8BN73Q7C3NhvCjM